سیستمهای پردازشی تعاملی یا transaction processing system از اولین سیستمهایی هستند که با ورود رایانه ها به سازمان ها شکل گرفتند. این سیستمها، جایگزین روش دستی می شوند و امور ساخت یافته ای مانند: نگهداری سوابق، کنترل انبار، محاسبه حقوق و دستمزد و غیره را انجام می دهند. تاکید این سیستم بر پردازش حجم عظیمی از داده‌ها است و از این طریق کاهش هزینه های عملیات را در سازمان به همراه دارند.

امور عملیاتی سازمان که غالبا ماهیتی تکراری و مستمر دارند و به دلیل حجم بالا،نیروی انسانی زیادی را نیز به خود اختصاص می دهند را می توان از طریق به کارگیری سیستمهای پردازشی تعاملی مکانیزه کرد و از تعداد نیروی انسانی مورد نیاز کاست.

انواع سیستم پردازش مکانیزه
در کل، دو نوع سیستم پردازشی تعاملات (TPS) وجود دارد:

۱- سیستمهای پردازشی بهنگام: در این نوع سیستمها،ارتباط مستقیمی بین کاربر و برنامه های کاربردی وجود دارد. کاربر، داده های مربوط به یک عمل یا معامله را وارد سیستم می کند و برنامه در مورد آن معامله به کاربرپاسخ می دهد. در این نوع پردازش، بین ورود داده ها، پردازش، به هنگام نمودن داده های ذخیره شده و ارائه گزارش بر اساس آن، فاصله زمانی وجود ندارد.

۲- سیستمهای پردازش دسته ای: در این سیستمها، داده های وارده به یک سیستم، در یک عملیات با فایل تشکیل گروه می دهند و یکجا پردازش می شوند. بعنوان مثال،در یک سیستم پردازش انبار، تمام کالاهای وارده و صادره دریک چارچوب زمانی مشخص، فرضا در یک روز معین،در یک گروه قرار گرفته، سپس بر حسب شماره کالا مرتب شده و یکجا پردازش می شوند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها